De ce să alegi țigla metalică cu zinc 275 g/m2?

Majoritatea oamenilor cand au de cumpărat un sistem de țiglă metalică se gandesc mai mult la rezistența împotriva decolorarii decat la rezistența tablei împotriva coroziunii.

Dacă faceți de la început alegerea corectă nu veți ajunge la situația în care va trebui să cheltuiți sume importante pentru renovarea acoperișului.

Deci care sunt parametrii care vor permite sa vă bucurați de un acoperiș durabil zeci de ani înainte?

Unul ar fi desigur grosimea metalului, în ideal aceasta ar trebui sa nu fie mai mica de 0.5 mm.

Alt parametru foarte important este cantitatea de zinc la m2, recomandăm să optați pentru produse cu cantitatea de zinc de 275 g/m2 și nu mai puțin.

Vă spunem și de ce.

Oțelul nu va rugini niciodată la suprafața țiglei metalice în 50 de ani pentru că este protejat de vopsea, stratul de grund și stratul de zinc.

Zonele care sunt expuse ruginei sunt muchiile tablei și zonele unde tabla va fi decupată, cum sunt doliile și coamele acoperișului, zona de înșurubare.

În aceste zone protecția este mai bună la tabla cu o cantitate de zinc cat mai gros. Un strat de zinc de 225 grame este la limita inferioara a gradului de protecție pe care o poate oferi unei țigle metalice cu grosimea de 0.5 mm.

Cea mai bună opțiune este să alegi o țiglă metalică cu minim 275 g zinc /m2 pentru că diferența pe care o vei plăti în plus este extrem de mică în comparație cu durata țiglei metalice de care vei beneficia.